Elektronická hudba rozezní kulturák
Čerčany - Akce Drum and Bass Expression vol. 5 bude připravena v pátek 16. března od 19 hodin v čerčanském kulturním domě. Příchozí se mohou těšit na precizní sound system, kvalitní light show, unikátní projekci a opravdu nabitý lineup včetně dvou skvělých producentů.

Slyšet bude rock
Křivsoudov - Rockovou nálož nabídnou v pátek 16. března večer v křivsoudovské Sokolovně. Od 20 hodin zde vystoupí čechtická skupina Zelenina, čáslavské uskupení Civilní Obrana a kapela Brutální Jahoda z Kamenice nad Lipou.

Všem Josefům popřejí k svátku při tradičním plese
Načeradec - Tradiční Josefovská zábava se uskuteční v sobotu 17. března od 20 hodin v načeradském sále. Pořadatelé akce tak spolu s přítomnými poblahopřejí všem Josefům, kteří budou svůj svátek slavit v pondělí 19. března. Na všechny návštěvníky plesu bude na místě čekat chutné občerstvení, nevysychající bar a rozjetá skupina Eksploze. Chybět nebude ani bohatá tombola a půlnoční slosování vstupenek.

Stavba mostu přes Konopišťský potok v Bystřici ve čtvrtek 15. března.
Most v Bystřici už zase staví, jezdit se po něm má po velkých prázdninách

Čtyři kapely rozvíří zábavu
Všetice - Hudební setkání ve Všeticích pojmenované Music for cats Vol2 se koná v sobotu 17. března od 19 hodin v Hotelu Všetice. Zábavu pomohou rozvířit čtyři kapely, a to Nauza Orchestra, Jirikovo videni, Lasse Reinstroem a Pigstyle.

Na celodenní seminář je nutné přihlásit se včas
Vlašim - Celodenní seminář Ptáci našeho okolí se uskuteční v Podblanickém ekocentru ve Vlašimi již v pondělí 19. března od 9 do 15 hodin. Zájemci, kteří by si rádi rozšířili své obzory o životě ptáků, nechť se na seminář přihlásí co nejdříve. Zúčastnění v rámci akce mohou těšit i na krátkou procházku vlašimským parkem spojenou s pozorováním ptactva.

Světový den vody oslaví u Švihova
Hulice - Světový den vody, který připadá na 23. březen, oslaví zájemci i na Benešovsku, a to v hulickém Vodním domě. V pátek 23. března od 13 hodin začne v rámci světového dne komentovaná prohlídka hráze Švihov, která je jinak veřejnosti nepřístupná. Kapacita exkurze je ale omezená, proto si zájemci musí rezervovat místo s předstihem. Od 14 hodin ve Vodním domě přítomným ukážou, co vše může obsahovat povrchová voda, jak se provádějí laboratorní odběry a rozbory vody. Věnovat se budou i čištění odpadních vod. Pro děti budou připravené oblíbené dřevěné vodní mlýnky, takže ani ony se nudit nebudou.

Ilustrační foto.
Bude to klouzat, hodně klouzat, varují meteorologové