V jihočeské metropoli musí řidiči počítat i s krátkodobými uzavírkami. Plánuje se například úplné uzavření pozemní komunikace v ulici Pod Lékárnou v úseku křižovatky s ulicemi Dobrovodská a Josefa Dobrovského od 19. 8. do 20. 9. 2019. Další částečná uzavírka ulice Dobrovodská v úseku křižovatky s ulicí Pod Lékárnou – Dobrovodská začne 25. 8. a potrvá do 20. 9. 2019. Důvodem omezení dopravy je výstavba horkovodu v této lokalitě. Horkovod se staví v režii Teplárny České Budějovice, která postupně obměňuje vedení ve městě.

Kompletní rekonstrukce uzavřela Nerudovu ulici v Českých Budějovicích od 10. června. Práce mají v několika etapách trvat do 15. prosince.
Nerudovu ulici uzavřely velké opravy

Další dopravní omezení pociťují řidiči už v těchto dnech. Důvodem úplné uzavírky ulice Fügnerova v Rožnově je realizace kanalizační přípojky. Termín uzavírky je od 9. 8. 2019 do 13. 8. 2019.

Z velkých uzavírek musejí řidiči počítat v Budějovicích s neprůjezdnou Mánesovou ulicí v úseku mezi Dukelskou a Čechovou ulicí, v Nerudově ulici mezi Kostelní a Jírovcovou a dopravní omezení přináší také akce kraje a města na několika místech v Lidické třídě.