V Českých Budějovicích začne v úter festival Literatura žije. Na náměstí Přemysla Otakara II. vyroste do čtvrtka literární stan, kde si návštěvníci opět vyberou ze sbírky knih. Přinesli je lidé, kteří je nechtějí s tím, aby výtisky udělaly radost někomu jinému.

Třetí ročník charitativního bazaru oblečení, bot, doplňků, dětského oblečení a šperků se uskuteční v úterý od 16 h na jindřichohradecké Fakultě managementu VŠE. Pod taktovkou prvního českého univerzitního sesterstva Alfa Fí se i letos rozehraje symfonie charitativní akce. Výtěžek poputuje Klubu nemocných cystickou fibrózou. Odpolednem bude provázet zpěvačka, herečka a influencerka Gabča Heclová.

Otevření nové písecké knihovny a centra vzdělávání na Alšově náměstí se uskuteční v pátek. Ve 13 h se přestřihne mašle, následovat bude pár slov o rozsáhlé rekonstrukci bývalé školy a náročném stěhování knih. Pro zájemce bude připravena komentovaná prohlídka prostor, beseda s ředitelem knihovny Romanem Dubem a další doprovodný program.

Do Vimperka zamíří ve čtvrtek starostové z Vimperska. Čeká je školení, které je zaměřené na přípravu na mimořádné události a krizové situace. Starostové se dozvědí, jak události řešit.

V pátek se v Domě kultury ve Strakonicích od 10 h koná XIV. ročník mezinárodního setkání zdravotně postižených hudebníků. (zpr)