D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem, kde se zpozdila rekonstrukce, je od pondělí v obou směrech průjezdná ve standardní šířce. Řidiči tam jezdí rychlostí omezenou do 100 kilometrů v hodině. Kvůli lokálním opravám se na tento dálniční úsek stavbaři v nejbližších dvou týdnech vrátí ještě několikrát. Dopravu by podle ŘSD měly tyto práce omezovat v noci nebo o víkendech.

Desetikilometrový úsek D1 mezi 94. a 104. kilometrem byl zúžený kvůli rekonstrukci, již se nepodařilo dokončit do zimy. Od minulého pátku do pondělí tam dělníci odstraňovali provizorní svodidla a obnovovali dopravní značení.

Rekonstrukce dálnice mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem za 1,75 miliardy korun začala loni v březnu. Práce se nepodařilo dokončit před zimou a v zúženém úseku začala loni v prosinci kolabovat doprava. ŘSD následně ukončilo spolupráci s původním dodavatelem a nechalo jinými firmami posunout nebo odstranit dočasná svodidla, aby byla dálnice přes zimu lépe průjezdná. Na jaře chce vybrat nového dodavatele, který by měl v létě pokračovat v opravách.