Bývalá Miss si popovídala s ostatními maminkami a rozdala cenné rady. „Trojnásobná maminka se s ostatními podělila o zkušenosti, jak lze skloubit kariéru s mateřstvím,“ zavzpomínala na akci mluvčí Oblastní charity Havlíčkův Brod Aneta Slavíková.

Akce se konala v rámci projektu Zdravé a udržitelné město Havlíčkův Brod. „Tradiční akce, kterou pořádá Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod ve spolupráci s Nemocnicí Havlíčkův Brod a dalšími partnery, nabídla i další přednášky točící se kolem tématu zdraví dětí i celých rodin a v neposlední řadě také aktivity jdoucí ruku v ruce se zdravým životním stylem,“ přiblížila Slavíková.

Nechybělo ani zdravé jídlo. „Zvoneček nevynechal ani tradiční předání koše plného hraček pro malé pacienty z dětského oddělení nemocnice. Zahájení pak zpestřilo swingové taneční vystoupení skupiny Amirah. Studenti Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod se zase postarali o občerstvení v podobě lahodných smoothie a zakousnout bylo možné i zdravé potraviny od Dej si bio,“ ocenila Slavíková.

Skláři prohráli v Hlinsku.
Vstup do sezony Sklářům nevyšel. Padli v Hlinsku

Příchozí si navíc mohli nechat zkontrolovat zrak či změřit své tělesné hodnoty. „Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická nachystala měření tělesných hodnot, stejně jako partner Česká průmyslová zdravotní pojišťovna. Úsměvy na rtech dětí dopoledne vykouzlili nemocniční klauni a kdo měl pochybnosti o svém zraku, zavítal na screening ke stolečku Optiky Běhounkovi,“ pověděla mluvčí.

„Děkujeme všem, kteří se na organizaci i realizaci celého dne podíleli. Těší nás, že jsme opět mohli přispět k osvětě péče o zdraví naše a našich dětí,“ poděkovala na závěr Jana Houlíková z Mateřského centra Zvoneček.