Strojírny Poldi již od roku 2006 patří do portfolia české investiční společnosti Jet Investment miliardáře Igora Faita. Strojírny Poldi jsou předním světovým výrobcem klikových hřídelí do spalovacích motorů. Klikové hřídele dodávají Strojírny Poldi zejména pro motory do traktorů, zemědělské a lesní techniky, pro stavební stroje, nákladní automobily, čerpadla, kompresory a stacionární motory. Mezi zákazníky Strojíren Poldi najdeme taková jména jako Liebherr, MAN, GEA, ale také například Zetor. Dále se ve společnosti vyrábějí válce pro válcování plechu za studena a nástroje pro obrábění a tváření kovů. 

K místu výbuchu v garáži to hasiči měli jen pár desítek metrů
K místu výbuchu v garáži to hasiči měli jen pár desítek metrů

„Strojírny Poldi jsou ve velmi dobré kondici a rostou. Abychom uspokojili požadavky zákazníků, neustále přijímáme nové zaměstnance. Situace v Poldi s.r.o. a mediální publicita s tím spojená nás však negativně ovlivňuje. Díky podobnosti názvu a loga může docházet k záměně prosperujících Strojíren Poldi s firmou v konkurzu,“ říká Ladislav Houžva, předseda představenstva společnosti a zástupce majitele Jet Investment.

Investiční fond Jet 1, do kterého patří i Strojírny POLDI, navíc čerstvě nakoupil rakousko-německou strojírenskou společnost HOECKLE, která se na výrobu klikových hřídelí také specializuje. „Úzká spolupráce obou firem znamená posílení tržních pozic pro obě strojírenské společnosti,“ doplňuje Ladislav Houžva.

Ilustrační fotografie.
Starý velvarský most ustoupí svému nástupci. Omezení zkomplikuje dopravu
Ilustrační foto.
Lidé jezdí slavit na hory i do exotiky