Na postupné rozmisťování dopravního značení dojde v době od pátečního od poledne do neděle, upozornila vedoucí útvaru komunikace firmy Eurovia Iveta Štočková. Připomíná současně, že modernizace tohoto úseku by měla být dokončena na podzim příštího roku – byť podstatná část prací má být hotova ještě letos.

S postupným rozmisťováním značení se začne už po páteční dopravní špičce, upozornila Štočková. „V rámci těchto prací bude průjezd místem možný v režimu 1+1 jízdní pruh, aby byla zajištěna rovněž bezpečnost pracovníků, kteří budou instalovat provizorní betonová svodidla,“ upřesnila, jak má v úseku Mirošovice – Hvězdonice vypadat situace po většinu víkendu. Po nedělním dokončení rozmisťování dopravního značení se zde bude jezdit v režimu 2+2: v zúžených pruzích v levé části dálnice.

Ilustrační foto.
Přijdou noví policisté na dálnice i do hlídkových vozů, slibuje vnitro

„Na části dálnice z Prahy do Brna zahájíme v pondělí 9. března ráno kompletní výměnu a rozšíření vozovky,“ upozornila Štočková. „Tyto práce budou probíhat a uvedená dopravní opatření budou platná do konce července,“ připomněla k trvání nadcházející etapy prací.

Řidiče současně upozorňuje, že omezení může způsobovat dopravní komplikace, na což je dobré pamatovat při plánování jízdy. Na projíždějící motoristy se Štočková dále obrací s prosbou o dodržování stanovených rychlostí a respektování vyznačených opatření v okolí stavby. „Zajistí tak bezpečný průjezd místem sobě i bezpečné pracovní prostředí lidem na stavbě,“ vysvětlila význam omezení.

Ilustrační snímek.
Ceny benzinu a nafty klesají kvůli koronaviru