Huawei představuje novou cestu, jak získávat aplikace do telefonů bez Google služeb

13
Huawei představuje novou cestu, jak získávat aplikace do telefonů bez Google služeb
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Díky Petal Search stačí do vyhledávacího pole na domovské obrazovce mobilu zadat název aplikace a nástroj zvládne zbytek za vás
  • Je to nejnovější a nejrychlejší způsob, jak rychle dohledat potřebnou aplikaci a zároveň stávající aktualizace udržovat aktualizované

Petal Search – Apps (česky Hledání aplikací a další) je další zdroj pro získávání aplikací na chytrých telefonech s Huawei Mobile Services (HMS). Slouží jako widget, který si můžete přidat na domovskou obrazovku mobilního telefonu a ve výsledcích zobrazí nejen požadované aplikace, ale umí vyhledávat i aktuální zprávy, obrázky a videa. Pokud aplikace není k dispozici v Huawei AppGallery, nabídne Petal Search alternativní zdroj instalačního balíčku i možnost aplikaci rovnou instalovat. Pochopitelně také hlídá, aby uživatel vždy dostal všechny dostupné aktualizace.

Společnost Huawei momentálně nabízí tři různé způsoby, jak do svých nejnovějších chytrých telefonů stahovat aplikace. První je Phone Clone, aplikace určená k přenosu aplikací, kontaktů, osobních souborů a fotek z vašeho starého chytrého telefonu bez HMS do zařízení Huawei.

Dalším a největším zdrojem je Huawei AppGallery, oficiální obchod s aplikacemi, kde každý den přibývají další a další aplikace v různých kategoriích. S celkovým aktuálním počtem 420 milionů aktivních uživatelů jde o jednu z největších platforem pro získávání aplikací. Obchod také využívá čtyřstupňový mechanismus detekce potenciálně nebezpečných aplikací. Vyhledávací widget Petal Search – Apps je pak nejnovějším způsobem, jak vyhledávat a stahovat aplikace do vašeho chytrého telefonu Huawei.

Kde najdete Petal Search – Apps?

Na konci července 2020 společnost Huawei prezentovala čísla související s využitím AppGallery. Ta dosáhla celosvětově více než 700 milionů aktivních uživatelů, což reprezentuje meziroční růst o více než 32 %. Počet vývojářů aktivních v rámci platformy HMS Core, sady nástrojů určené pro vývoj aplikací do AppGallery, vzrostl meziročně o 76 % na 1,6 milionu a vytvořili více než 81 000 nových aplikací. Huawei nyní hledá cesty, jak dopravit co největší množství těchto aplikací k očím těch správných uživatelů.

Widget Find Apps podporuje více než 40 jazyků (včetně češtiny) a je dostupný ve 45 zemích světa. Společnost Huawei plánuje rozšířit tuto aplikaci také do dalších zemí. Nástroj na vyhledávání bude součástí softwarového vybavení chytrých telefonů Huawei řady P40, konkrétně na P40 Pro, P40 a P40 Lite a pro stávající uživatele ke stažení prostřednictvím AppGallery pod názvem Petal Search – Find Apps.

Diskuze ke článku
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Pane Holci, vy musíte mít IQ pod 60. Každý den jste sledován ze všech stran a vy si myslíte, že nějaký Holec z ČR někoho v Číně zajímá?????? Jste blázen na svobodě
Tomas Holec
Tomas Holec
A bude to stačit, myslíte? ☺️
David Holman
David Holman
Znám spoustu lidí, kteří ani netuší, co je G-Play. Třeba švagrová s iPhonem ani netušila, že se dají stahovat nějaké aplikace, natož je aktualizovat.. Whatsapp jsem jí musel po dvou letech nainstalovat a registrovat, jelikož by těma placenýma smskama okolí zahltila.Takže já to vše kolem Huaweie tak černě nevidím.
Tomas Holec
Tomas Holec
Ano, je spousta hloupých lidí, co nevědí, co je to relativní bezpečí. Pusťte jí film Rudý labyrint (1997). Od té doby se to opravdu nezlepšilo. Bývalý CEO Googlu řekl: " Není pochyb o tom, že ... informace z amerických routerů Huaweie skončily u čínského státního aparátu." Co chcete vědět více? Co na to čínskými renminbi placená redakce? Děkujeme poníženě za otištění tiskové zprávy Hulaheje. Máte už soudruha Maa vyvěšeného bedle soudruha Si?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze