„V pátek pořádáme symbolicky zahajovací večírek. Máme speciální cenu na ubytování, takže chata je vyprodaná. V sobotu se rozjíždí lanovka, od tohoto dne bude chata v běžném provozu,“ řekla její nynější provozovatelka Veronika Mlejnková.

Chatu musel původní provozovatel uzavřít kvůli nedostatku personálu. Problém stále přetrvává.

„Nějaké lidi máme, určitě ne v počtu, jaký bychom si představovali. Zájemci se nám ale začínají hlásit, zjišťují si informace. Otevřeme a věříme, že to půjde,“ dodala optimisticky Veronika Mlejnková.

Vizualizace upravené podoby novostavby Středoevropského fóra v centru Olomouce
Stavba SEFO je blízko, trochu upravená. Tady jsou nové vizualizace

Chata na Šeráku je druhou nejvýše položenou horskou chatou v Jeseníkách. Je přirozeným turistickým východištěm a cílem celé oblasti Keprnické hornatiny. Vede tudy hlavní jesenická turistická magistrála, po značených cestách odtud lze dojít také do Lipové, Bělé pod Pradědem a Jeseníku.

„Mrzelo nás, že byla chata zavřená. Když jsme si chtěli po celodenní túře dát čaj nebo polévku, narazili jsme na zavřené dveře,“ posteskla si turistka Alena Boháčová.

Podle Veroniky Mlejnkové měla zpráva o znovuotevření chaty mezi veřejností velký ohlas.

„Na Šerák chodí řada turistů z Červenohorského sedla. Vždycky pro ně byla motivace dát si na chatě pivo, zmrzlinu nebo limonádu. Když byla zavřená, lidé museli dojít dalších pět kilometrů na Ramzovou,“ poznamenala.

Chata Jiřího na Šeráku v Jeseníkách
Chata na Šeráku zavřela, nejsou zaměstnanci
Kvetoucí magnolie na třídě Svobody v Olomouci
Květy magnolie opět krášlí olomoucký justiční palác. Podívejte se