Mikulášský výstup na Kosíř

Pokud chcete sportovněji laděné děti nebo vnoučata potěšit, chybu neuděláte s výstupem na nejvyšší hanáckou horu. V neděli zde totiž mezi desátou a třináctou hodinou najdou čerty, Mikuláše i anděla.

Klub českých turistů ze Smržic totiž pořádá již tradiční Mikulášský výstup. Což znamená, že děti se mohou těšit na dárky. A samozřejmě na opékání špekáčku. 

Zero Waste Olomouc

První ročník akce inspirující k životu bez plýtvání a zbytečných obalů se koná v sobotu od 10 hodin v Pevnosti poznání v Olomouci. Připraveny jsou přednášky a workshopy na téma ekologického a šetrného života. Vyrábět se budou dřevěné bedýnky, nosiče lahví, pytlíky nebo bezobalová kosmetika. Vstupné je pro všechny dobrovolné.

Vánoční trhy v Olomouci. Ilustrační foto
Vánoční trhy v Olomouci začínají. Tady je PROGRAM

Vánoční jarmark na hradě

V sobotu od 10 hodin se na šternberském hradě koná dětský vánoční jarmark. Podobně jako v předchozích letech je zde připraven bohatý program nejen pro děti, ale také pro rodiče a další návštěvníky.

Tvořivé dílničky jsou zaměřené na výrobu vánočních ozdob a dekorací, svícnů, svíček, malování na sklo či zdobení perníčků. Program ve vnitřních prostorách doplní dřevěný betlém v životní velikosti instalovaný na dolním nádvoří. Vstupné na jarmark stojí 30 Kč, dílny se platí samostatně.

Lyžování na sjezdovce v Branné v pondělí 21. listopadu 2011
Tak už je to tady! V Branné se jako první budou lyžaři prohánět na sjezdovce

Adventní tvoření v Litovli

Městský klub Litovel pořádá sobotní Adventní tvoření, kde za pomoci floristky budete tvořit adventní věnce. Akce se koná od 14 hodin ve Velkém sále Záložny, za vstupné zaplatíte 100 Kč.

V ceně je kromě vstupu také základní materiál, k němu si můžete na místě dokoupit přízdoby podle vlastního vkusu, ty si můžete také přinést z domu.

Zahájení Adventu s punčiádou

Přáslavičtí hasiči zvou na Punčiádu s hudbou, která se koná v sobotu 1. prosince v 17 hodin u pomníku padlých v Přáslavicích. Budou se prodávat koláčky a samozřejmě punč, hrníčky s sebou vítány.

Pro děti je připravená malá ruční dílna a dospělí si mohou se svými přáteli a sousedy zazpívat, vychutnat punč a užít předvánoční atmosféru. K poslechu zahraje olomoucké saxofonové kvarteto.

Ilustrační koláž
Nový rozpočet Olomouce: plnit sliby nebude jednoduché

Vánoční bazar pro kočky

První prosincový víkend se bude v kočičí kavárně CoffeeCat pořádat dobročinný bazar pro kočky z depozita Pomocné ruce Olomouc. Bazar můžete navštívit oba dny od 12 do 19 hodin.

Zakoupením některého z nabízených výrobků a produktů návštěvníci přispějí na opuštěné, zraněné a nemocné kočky a koťata v péči olomouckých dobrovolníků.

Rozsvícení stromu v Litovli

V pátek od 15 proběhne na náměstí Přemysla Otakara v Litovli slavnostní rozsvícení vánočního stromu, které svým vystoupením zpříjemní děti ze základních i mateřských škol a také pěvecký sbor Senzakord.

Chybět nebude ani Ježíškova pošta a tvořivé dílny a zájemci si za 20 Kč mohou prohlédnout zimní radniční věž.

Vojenská nemocnice v barokním areálu Klášterního Hradiska v Olomouci
Nejlepší nemocnice v Česku? Vojenská v Olomouci

Vánoční maličkosti na gymnáziu

Na Slovanském gymnáziu v Olomouci se v pátek koná prodejní výstava s názvem Vánoční maličkosti. Již desátý ročník akce začíná v 15.30 hodin a končí v 18 hodin a pokračuje v sobotu od 9 hodin.

Nakoupit zde můžete ručně vyráběné výtvory, ozdoby a dárky včetně adventních věnců, svícnů, bižuterie a dřevěných výrobků. Připraveny jsou také dílny pro děti. Vstupné na akci je dobrovolné.

Srandafest a Baskervillská bestie

V Divadle na Šantovce se v pátek od 19 hodin koná divadelní přehlídka Srandafest. Soubor Divadla Point představí komediálně laděnou inscenaci o proslulých vyšetřovatelích v poněkud jiném světle. Vstupné na představení stojí 200 Kč.

Na nově opravené silnici mezi Olomoucí a Chomoutovem chybí středová čára.
"Holá" cesta na Chomoutov znejistěla řidiče. Vrátí se středová čára?

Mikulášské odpoledne v Amazonii

Michal z Kouzelné školky se chystá do Amazonie. Mikulášské odpoledne s Michalem z Kouzelné školky startuje v pátek 30. listopadu 2018 od 16 do 20 hodin. Vstupenky jsou k zakoupení na recepci Amazonie v prvním patře Olomouc City.

Děti si vyrobí kalendář

Poslední listopadový den se bude v Domu dětí a mládeže na Jánského ulici v Olomouci tvořit. V 15.30 hodin tady začínají kreativní dílny pro děti, na kterých si malí návštěvníci mohou vyrobit vlastní adventní kalendář z netradičních materiálů. S sebou potřebují pouze přezůvky a něco na pití, zbytek bude k dispozici na místě. Vstupenky stojí 70 Kč a můžete je zakoupit na místě už teď.

Stavba průmyslové zóny. Ilustrační foto
U Hněvotína má vyrůst nová průmyslová zóna. Na špičkové ornici