O páteční a sobotní noci měli strážníci plné ruce práce. Na Pernštýnském náměstí došlo během čtyřiadvaceti hodin k několika rvačkám, které vyústily v několik krvavých zranění. Ve dvou případech u napadených mužů došlo ke krvácejícímu zraněním hlavy. Oba skončili v nemocnici.

Později se totožná skupina agresivních mladíků pokoušela vyprovokovat další incident, nicméně tentokrát provokace ustaly. V sobotu po půlnoci se situace opět opakovala. Skupina výtržníků napadla několik mužů, ale incident skončil bez zranění. Po příjezdu strážníků se však jeden z útočníků dal na útěk. „Svůj náskok před hlídkou proměnil tím, že se ztratil ve dvorech kolem tenisových kurtů. Snahu zmizet projevil i ve chvíli, kdy jej strážníci po chvíli pátrání zahlédli ukrytého pod autem. Druhý pokus o útěk už ale skončil zajištěním,“ uvedl tiskový mluvčí Městské policie Pardubice Jiří Sejkora. Muž poté ještě musel zaplatit pokutu.

Tyto krvavé incidenty, u kterých zasahovali strážníci, se v uplynulém měsíci neděly na Pernštýnském náměstí poprvé. Dvě po sobě jdoucí napadení končící zraněním hlavy a obličeje, která měla podobný scénář jako potyčky uplynulého víkendu, už strážníci řešili také v noci 17. července.