Před polednem došlo k dopravní nehodě u Merklína. Z dosavadního šetření vyplývá, ze 60lety řidič motocyklu Yamaha jel od obce Merklín na Horušany a při projíždění křižovatky Merklín, Horušany, Roupov přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem VW Passat, který řídil 48letý řidič. Po střetu obě vozidla skončila v silničním příkopu,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Dechovou zkouškou policisté zjistili, že řidič osobního vozu nebyl pod vlivem alkoholu a u motocyklisty byl nařízen odběr krve. „Zdravotnická záchranná služba letecky z místa dopravní nehody transportovala muže narozeného v roce 1960 s těžkým zraněním na Urgentní příjem FN Plzeň,“ dodala za záchranáře Andrea Divišová. Vzniklou škodu policisté odhadli na 170 tisíc korun.

Ilustrační foto
Pejskaři budou mít na Borech louku

Náraz do stromu

U Horních Polžic na Tachovsku narazila řidička s autem do stromu. Spolujezdec utrpěl těžká zranění. „Od Horních Polžic ve směru na Pačín jela s vozidlem Mazda 43leta žena. Z dosavadního šetření vyplývá, že při projíždění levotočivé zatáčky nezvládla řízení, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde v silničním příkopu přední části auta narazila do kmene stromu. Při tom došlo ke zranění 49leteho spolujezdce, který byl letecky transportován do nemocnice,“ uvedla mluvčí Jiroušková s tím, že řidička vyvázla bez zranění a neřídila pod vlivem alkoholu. Policie odhadla škodu na 40 tisíc korun a nehodou se nadále zabývají.

Po čtvrté hodině odpolední bourala u vlakového hlavního nádraží v Plzni řidička motocyklu. „Žena narozená v roce 1986 byla transportována na Urgentní příjem FN Plzeň při vědomí a se středně těžkým zraněním,“ uvedla Andrea Divišová. Řidička jela na skútru ve směru od Americké směrem na Slovany. Při jízdě na mokré komunikaci nezvládla řízení skútru při jeho ovládání a pod viaduktem spadla na komunikaci,“ doplnila policejní mluvčí. I zde řidička nebyla pod vlivem alkoholu.