V úterý 25. října se hraje 100. repríza představení Válka Roseových. Tato hra měla premiéru v roce 2013. Její předlohou je americký román slavného W. Adlera. Podle něj také Danny DeVito natočil neméně slavný stejnojmenný film. Dalo se očekávat, že ji diváci znají.

A přesto, na divadelních prknech je jiná. Barbara a Jonathan Roseovi, dokonalí manželé, kteří jsou se svými dětmi ve svém dokonalém domě dokonale šťastni. Najednou jeden z nich zjistí, že by bylo lepší být sám. Za pomoci právníků se tak rozjíždí mašinérie rozvodového řízení. Drama, a přesto komedie, i když zatraceně mrazivá. V hlavní roli Michal Dlouhý a Kateřina Lojdová.

Ve středu 10. října má divadlo velký svátek, na prknech divadla se odehraje 800. repríza Hrdého Budžese. Dramatizace úspěšné stejnojmenné prózy spisovatelky Ireny Douskové. Od 7. listopadu 2002, hrdinka příběhu, žákyně druhé třídy základní devítileté školy Helenka Součková, nás zkoumavým i naivním pohledem osmiletého dítěte sugestivně provází tragikomickými roky husákovské normalizace, tak jak se na počátku 70. let promítala do světa dětí i dospělých. Barbora Hrzánová získala v roce 2003 za tuto roli cenu Thálie.

Andrea Vasilová