Prodávající se snažili zaujmout i názvy. Je libo ochutnat Italskou domácnost, Karbánkovy dukátky nebo Boží pochoutku s bylinkami?

„Jsou to olomoucké tvarůžky, plísňové nebo jiné pikantní nakládané sýry s přídavkem chilli papriček, česneku, oliv, žampionů a koření,“ přibližovala Veronika Šimková, co se v uzavřených sklenicích skrývá za ingredience.

Za pořadatele Tereza Kuchařová uvedla, že Sdružení obcí Sedlčanska s farmářskými trhy letos nekončí. „Zatím počítáme v roce 2018 se čtyřmi termíny, které ale ještě musí schválit rada města,“ avizovala.

Středočeský přebor družstev v atletice Strahov.
Příbramští atleti zazářili na Strahově

„Rozhodli jsme se, že Sdružení obcí Sedlčanska nadále akci organizačně zaštítí. Budou na ní nadále platit námi stanovené podmínky, které jsou pro trhovce výhodnější, protože některé provozní náklady hradí město, ale samotné zajištění převezme od nového roku firma Káva – Víno – Svět,“ vysvětlila Kuchařová.

Potvrdila, že předvánoční farmářské trhy zatraktivnila soutěž o nejlépe zabalený vánoční dárek, kdy o výsledku rozhodovali návštěvníci. „Protože některé krabice balili dospělí a některé děti, rozhodli jsme se, že soutěž rozdělíme do dvou kategorií. Mládež odměňujeme společenskými hrami a ty starší poukázkami na nákup,“ odtajnila, co ty nejšikovnější za jejich snahu čeká.

Součástí trhů bylo vystoupení žáků Základní umělecké školy Sedlčany a ze ZŠ a MŠ Chlum.

K nebi se nakonec vzneslo 197 balónků.
Děti psaly Ježíškovi pomocí balónků
Ilustrační foto
Češky chybovaly a na hokejistky Norska nestačily