Na místě se střetla tři vozidla, zraněni byli jeden řidič a dvě řidičky. Pro řidiče, který nehodu způsobil, musel letět vrtulník Letecké záchranné služby.

Nehoda byla nahlášena v 5.15 hodin. „Po silnici číslo 199 od Tisové ve směru na Novou Hospodu jel řidič vozidla Škoda Fabia. Na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, vozidlo uvedl do smyku a dostal se s ním do protisměru,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

V protisměru se automobil řízený šestadvacetiletým mužem čelně srazil se Škodou Octavia, kterou řídila čtyřiatřicetiletá žena. „Škoda Octavia byla nárazem odmrštěna do příkopu. Následně se Fabia střetla s vozidlem Audi, které řídila žena narozená v roce 1983,“ doplnila policejní mluvčí.

Dechová zkouška na alkohol u obou řidiček byla negativní, s řidičem nebylo možné vzhledem k jeho poranění dechovou zkoušku provést, byla mu odebrána krev. Nehodou se policisté nadále zabývají, celková škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun.

Řidič Škody Fabie utrpěl při nehodě velmi vážné poranění hlavy. Záchranáři zajistili jeho dýchací cesty a letecky byl transportován do Fakultní nemocnice Plzeň. „Obě zraněné ženy byly při vědomí, se záchranáři komunikovali a pozemní cestou byly s lehčími zraněními převezeny do stodské nemocnice,“ sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová.

Na místě rovněž zasahovali hasiči, podle mluvčího Petra Poncara zajistili místo události a připravili přistávací plochu pro vrtulník letecké záchranné služby. 

Ilustrační foto
Otec nepodporuje studium svého zletilého syna