Jedná se především o úseky, které jsou málo frekventované, nejezdí po nich veřejná doprava a jsou v místech s minimálním osídlením. „V zimním období neudržujeme osm silničních úseků s celkovou délkou 29,5 kilometru,“ potvrdil Deníku vedoucí tachovského střediska Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Jiří Slapnička.

V zimě se tedy v okrese Tachov neudržuje komunikace, která odbočuje ze silnice Písařova Vesce – Lesná směrem na Bažantov, dále silnice z Boněnova ke hranicím s Karlovarským krajem, či úsek z Dlouhého Újezdu lesem ke křižovatce na Maršovy Chody.

Dva silniční úseky se neudržují v okolí Pístova, a to cesta ke hranicím s chebským okresem a komunikace od křižovatky Dolní Kramolín – Pístov směrem na Výškovice. Bez zimní údržby je také silnice od křižovatky za Lhotou u Stříbra směrem k Hněvnicím.

Dvě silnice, které se v zimě neudržují, bývají ve zbývajícím období frekventované více, a to spojnice z Úšavy ke křižovatce mezi Částkovem a Maršovými Chody a silnice z Labutě do Hošťky. Tato komunikace většinu své délky stoupá lesem a je plná prudkých zatáček. „V zimě to není příliš frekventovaná silnice, řidiči ji používají na vlastní riziko,“ uvedla Deníku starostka Hošťky Hana Sojková.

„Už několikrát se stalo, že tam nějaký řidič uvízl. Pak volali k nám do obce a sháněli někoho, kdo má traktor, aby jim pomohl dostat se zpátky,“ dodala. V okolí Hošťky pomáhají silničářům se zimní údržbou pracovníci obce. „Je to zejména v období, kdy je opravdu špatné počasí a k nám se silničáři hned tak nedostanou. Naši pracovníci pak vyjedou na jejich úsek a posypají ho. Silničáři nám pak také v různých věcech vycházejí vstříc,“ doplnila starostka s tím, že například v noci z pondělí na úterý se pracovníci obce o sjízdnost komunikací v Hošťce starali už od pěti hodin ráno.

Neudržované úseky komunikací najdete také ZDE>>>

Ilustrační foto.
Kostel byl opět zpřístupněn