Finálový hrdina Cienciala: Jsou to neskutečné pocity, oslavy budou brutální

foto Finále play off hokejové extraligy - 7. zápas: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec, 28. dubna 2024, Pardubice. David Cienciala z Třince (uprostřed) střílí gól v prodloužení. Vlevo brankář Roman Will z Pardubic.

Pardubice - Hokejový útočník David Cienciala začal extraligovou sezonu v dresu Pardubic, nakonec se ale stal ve finále katem Dynama. V 84. minutě sedmého finálového zápasu rozhodl o výhře Třince 2:1 a pátém titulu v řadě pro Oceláře. Osmadvacetiletý Cienciala získal Masarykův pohár v dresu mateřského klubu podruhé, po triumfu v roce 2019 odešel do Mladé Boleslavi a následně do Pardubic.

"To je hokejový život. V lednu nastalo to, že jsem se v autobusu (cestou na zápas) dozvěděl, že v Pardubicích končím. Byl to pro mě totální šok. Stěhovat se zase do Třince... Ale stěhovali jsme se domů, v tom to bylo jednoduché. Žena byla navíc těhotná v devátém měsíci. Ale nějak jsme to zvládli a narodil se nám zdravý prcek. A já teď můžu slavit další titul. Neskutečné," řekl novinářům Cienciala.

Paradoxem je, že když dobyl svůj první titul kariéry v roce 2019, stal se tátou poprvé. "Tehdy se nám narodila malá. Jsou to vážně neskutečné pocity," uvedl Cienciala. "Ale další děti už přidávat nebudu," dodal s úsměvem.

S Dynamem zúčtoval v tu nejlepší možnou chvíli. "Před druhým prodloužením jsme si říkali, že to rozhodneme. Marko Daňo to tam perfektně hodil a já jsem si za tím šel. Ani nevím, jak ta branka padla a čím jsem puk zasáhl. Viděl jsem, že puk šel za brankovou čáru, ale nebyl jsem si jistý, zda to bude platit. Prvně jsem tomu ani nevěřil, ale pak na mě začal skákat kluci, takže mi to došlo. Nepopsatelný pocit, neskutečná radost," přiblížil Cienciala.

Jeho gól jako kdyby odrážel vše, díky čemuž se Oceláři udrželi na extraligovém trůnu. Prodral se za ním s obrovským odhodláním, ani dva domácí hráči mu nedokázali zabránit v zakončení.

"Ještě teď mě z toho mrazí, když si vezmu, že jsme hráli tři série na sedm zápasů. Už jen to, co jsme dokázali proti tak silné Spartě v semifinále, teď s Pardubicemi ve finále. Bylo to o jedné chybičce, šťastnější jsme byli my. Bylo jedno, kdo z nás ten gól dá. Jsou to neskutečné pocity. Nemám slov, jak to dopadlo, že jsme to dokázali," podotkl Cienciala.

"Jsem za to strašně rád, že mám další titul. Měli jsme neskutečně těžkou cestu v play off a ukázali jsme charakter. Nikdo moc nevyčníval. Dokázali jsme to jako tým. Šli jsme si za tím, klobouk dolů," uvedl útočník, který se do rodného Třince vrátil v lednu výměnou za Richarda Pánika.

Třinec prodloužil svou sérii titulů, která začala před pěti lety, v extrémně náročném play off. Ve čtvrtfinále, semifinále i finále Slezané uspěli v sedmizápasových sériích. V semifinále proti Spartě navíc jako první v historii extraligového play off sérii otočili ze stavu 0:3. Klíčovou výhru proti Pražanům také vybojovali v prodloužení.

"Bylo to strašně těžké, 21 zápasů. Ale zvládli jsme to neskutečně jako tým. Únava šla stranou. Všichni jsme šlapali na sto procent. Neskutečné," řekl Cienciala, který se už těší na mistrovské oslavy. "Jak budeme slavit? Brutálně," pousmál se hrdina posledního extraligového utkání sezony.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 15.05.2024 ČTK

Reklama

24°C

Dnes je středa 15. května 2024

Očekáváme v 17:00 21°C

Celá předpověď