Hokejové MS vyhrajeme, řekla Ledecká, španělský královský pár ji mile překvapil

foto Trojnásobná olympijská vítězka ve snowboardingu a sjezdovém lyžování Ester Ledecká na tiskové konferenci po sezoně, 6. května 2024, Praha.

Praha - Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká má i po skončení sezony nabitý program. Na začátku dubna se při převzetí Trofeje Evropské unie setkala se španělským královským párem, vyzkoušela si střelbu s norským biatlonistou a vítězem Světového poháru Johannesem Thingnesem Böem a v příštích dnech se chystá na mistrovství světa v hokeji. Na dnešní tiskové konferenci uvedla, že čeští reprezentanti domácí turnaj vyhrají.

"Vyhrajeme. Budeme vyhrávat všechny zápasy až do konce," řekla Ledecká. "Dostala jsem pozvání a podaří se mi přijít na pár zápasů osobně. Už se těším. Vychází to parádně. Můj servisák má svatbu svého syna a nemůžeme někam vyjet. Týden tady budu sledovat hokej," doplnila vnučka hokejového mistra světa z roku 1972 Jana Klapáče.

Trojnásobná olympijská vítězka Ledecká ukončila sezonu v březnu v rakouském Saalbachu, kde vyhrála závěrečný superobří slalom. Na začátku dubna převzala z rukou španělského královského páru Trofej Evropské unie. Ocenění pro nejlepšího sportovce ze zemí EU se ve Španělsku udělovalo poprvé, země ho zavedla vzhledem ke svému loňskému předsednictví v Radě Evropské unie.

"Byla to hrozně zajímavá zkušenost. Nejdříve jsme se setkali se španělskými sportovci v agentuře, která to spolupořádala. Pak jsme jeli do paláce, ale všichni mluvili jen španělsky, takže jsem nevěděla, co se dělo. Ukazovali nám různé nástupy. Byla jsem mile překvapená, že španělský král a královna jsou hrozní sympoši. S králem jsme si pokecali, že máme oba rádi Sierra Nevadu. Jela jsem tam dvě mistrovství světa, tak jsme si řekli, jak to tam je fajn," řekla

Také se během návštěvy Courchevelu ve Ski Clinic Richarda Millea setkala s řadou dalších sportovců včetně pětinásobného vítěze Světového poháru v biatlonu Johannesem Thingnesem Böem. Pod jeho dohledem si zkusila i střelbu.

"Myslím, že mi to nakonec šlo docela dobře. Hlavně, když mi nestál za zády. Byla jsem nervózní, když mi dýchal za krkem a furt se hrozně smál. Když byl kousek opodál, šlo mi to líp. Rady ale dával dobré. Jako kouče bych ho brala. Nechci nic načínat, ale co kdyby," dodala s úsměvem Ledecká.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je neděle 19. května 2024

Očekáváme v 14:00 20°C

Celá předpověď