Hlavní obsah

Policie zabavila 84letému muži zbrojní arzenál. Lékař se bál o život občanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zabavila 84letému muži z Náchodska arzenál 34 kusů funkčních zbraní a stovek nábojů. Může za to zdravotní stav seniora, který znepokojil jeho ošetřujícího lékaře. Ten policii kontaktoval kvůli obavě o život a zdraví ostatních občanů.

Foto: Profimedia.cz

Zbrojní arzenál představoval v rukou seniora bezpečnostní riziko

Článek

„V úterý oznámil lékař ze zdravotnického střediska na Náchodsku Policii ČR, že má starost o jednoho z pacientů, který je držitelem zbrojního průkazu a vlastníkem zbraní,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

„Vzhledem k jeho zhoršujícímu se zdravotnímu stavu má obavu, že tato změna může představovat přímé ohrožení života nebo zdraví lidí,“ doplnila mluvčí.

Policisté neváhali a seniora v místě jeho bydliště za účelem preventivního odebraní pistolí, pušek a nábojů navštívili. Využili zákonného oprávnění k zadržení zbrojního arzenálu, který by vyzbrojil početnou vojenskou jednotku.

„Muž byl vyzván, aby zbraně a střelivo spolu se zbrojními průkazem vydal, což na místě učinil,“ dodala Konečná. Policisté dlouhé i krátké zbraně včetně příslušenství odvezli a bezpečně uložili.

Podroušený senior si hrál se zbraní a postřelil se

Krimi

Výběr článků

Načítám