Hlavní obsah

Medvěd vystrašil děti, které jezdily na poníku na okraji slovenské obce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě jezdily na poníku, když se z nedalekého křoví ozval řev šelmy. Malé děti na okraji obce Kolonica nedaleko Sniny na východě Slovenska vystrašil medvěd. Mezi dětmi i rodiči vypukla panika.

Foto: Liptov112 / Facebook

Medvěd v Liptovském Mikuláši (archivní foto)

Článek

Jak v úterý uvedla televize Joj, na poníku jezdily děti ve věku tři až pět let. „Děti byly s koníky na zahradě a najednou běžely, že je tady medvěd,“ uvedla matka dětí. Na pozemku byla také babička se sedmiměsíčním dítětem.

Pozemek je zabezpečený elektrickým ohradníkem, ale medvěda tak blízko rodinných domů nečekali. „Medvěd se chtěl dostat do areálu, ale nepřekonal elektrický ohradník, tak tu řval, lidé začali panikařit a s dětmi na rukou utíkali pryč. Koně za nimi také,“ líčil situaci starosta obce Matúš Leňo.

Jeden ze sousedů pak uviděl medvěda utíkat do lesa. Podle televize Joj se jedná o frekventovanou oblast se sportovním areálem, kam přichází hlavně v letních měsících hodně lidí, především turisté, houbaři i místní. Starosta rovněž potvrdil, že u místní observatoře viděli obyvatelé obce medvědici s mláďaty. „Je to tady divočina,“ konstatoval starosta.

Další střet s medvědem na Slovensku. Muž se zachránil skokem na hřbitov

Evropa

V nejbližších dnech prozkoumá okolí zásahový tým pro medvěda hnědého a pokusí se zjistit, zda se jedná o migrující medvědy, nebo zda mají v okolí obce doupě.

Na Slovensku dochází letos stále častěji k útokům medvěda na člověka. Populace medvěda hnědého na Slovensku se podle Státní ochrany přírody odhaduje na téměř 1300 jedinců. Parlament projedná návrh zákona, který umožní odstřel medvěda při ohrožení života, zdraví, ale i majetku nebo hospodářských zájmů.

Další útok medvěda na Slovensku. Samice pokousala houbaře

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám