Quantcast

Uzbecké programy FTA na 52E, včetně sportovní tv

| redakce | tisk

Z turkmenského telekomunikačního satelitu TürkmenÄlem/MonacoSat je možné přijímat další televizní a rozhlasové programy. Část jednoho transpondéru obsadil multiplex s uzbeckými televizními a rozhlasovými programy.

Paket obsahuje i programy, které mohou být zajímavé pro diváky za hranicemi Uzbekistánu - v nabídce je FTA sportovní i filmový kanál.

Sport Uzbekistan - záběr z příjmu stanice
▲ Sport Uzbekistan - záběr z příjmu stanice

Uzbecký multiplex se objevil na kmitočtu 12,341 GHz. Obsahuje celkem 12 televizních programových služeb v MPEG-4/SD rozlišení a dále 4 rozhlasové stanice. Vše se vysílá volně (FTA). Multiplex se vysílá v západním svazku, což znamená, že příjem je ve střední Evropě bez problémový s parabolami malých rozměrů (cca 60 cm).

Z programů v nabídce stojí za zmínku sportovní kanál Sport Uzbekistan, zpravodajská Uzbekistan 24, filmový Kinoteatr či dětský a rodinný program Bolajon. Většina stanic má dvě audio stopy - v uzbečtině a ruštině. Zda je pořad dostupný i v ruštině je divák informován prostřednictvím symbolu na obrazovce.

Kinoteatr - záběr z příjmu stanice (obraz obsahuje symbol o duální audio stopě)
▲ Kinoteatr - záběr z příjmu stanice (obraz obsahuje symbol o duální audio stopě)

technické parametry:

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 12,341 GHz, pol. V, SR 16532, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

šířené programy:

- Ozkekistin Telekanali
- Yoshlar
- Toshkent
- Sport Uzbekistan
- Madaniyat va marifat
- Dunyo Bo'ylab
- Bolajon
- Navo
- Mahalla
- Kinoteatr
- Oilavij
- Uzbekistan 24

Připomeňme, že identický multiplex se vysílá také ze satelitu NSS 12 (57°E) ve svazku střední Asie. Příjem z této družice je ve střední Evropě s parabolami malých rozměrů nemožný. Zda paket přejde z 57°E na 52°E zatím není známo. Oficiální distribuce programů je poskytována z pozice 57°E.

zdroj: flysat + vl.info





Reklama




Vybrané články