„Přichází studená fronta, v nížinách očekáváme déšť, který může přecházet v mrznoucí. Navíc země je prochladlá, proto se bude tvořit náledí,“ uvedla za Meteopress Dagmar Honsová. Podle ní lze očekávat o víkendu sněžení. „Budou se tak tvořit zmrzky nebo náledí, ve Zlínském kraji nejsou vyloučeny ani mrznoucí mlhy,“ doplnila Honsová s tím, že stejný ráz počasí lze očekávat díky studené frontě celý příští týden, kdy se teploty budou přes den pohybovat kolem nuly.

Ilustrační foto.
Mužská erotická hračka a další stovky ztracených věcí jsou na radnici ve Zlíně

Kluzké komunikace se v pátek ráno zvýšením počtu dopravních nehod v kraji zatím neprojevily. „K té nejvážnější došlo v Kunovicích na Uherskohradišťsku, kdy skončilo osobní vozidlo na střeše,“ připomněl za krajskou policii mluvčí Petr Jaroš. Podle něj si naštěstí tato nehoda vyžádala jen pár škrábanců a odřenin, k vážnějšímu zranění osob nedošlo ani u ostatních karambolů. Například u Vlčnova na Uherskobrodsku, kde u Pepčína skončila v sobě tři osobní vozidla, ani na Kroměřížsku, kde auto „zabrzdilo“ v posypovém voze.

I přes výstrahu meteorologů, Správa a údržba silnic Zlínska (SÚSZ) „jede“ v běžném režimu. „Zatím nemáme informace o ledovce, naše vozidla byla v terénu v noci i ráno,“ uvedl výrobní náměstek SÚSZ David Polášek.

Ledovka na silnici. Ilustrační foto.
Ledovka v pátek trápila kraj, hlavně Uherskohradišťsko

Jako prvnímu prozradila Zlínskému deníku Dagmar Honsová i výhled na vánoční svátky. „Budou bílé nebo ne?“ zajímalo nás. „Dnes poprvé vidím na model do 24. prosince. Zatím můžeme slíbit, že Vánoce budou mrazivé, denní teploty se ráno budou pohybovat okolo mínus 10 stupňů, odpoledne vystoupí na mínus 5 stupňů a bude svítit sluníčko,“ předpovídá meteroložka s tím, že na čerstvý bílý sníh na Vánoce to letos rozhodně nevypadá. „Tento rok ale budou Vánoce ale mrazivější, než tomu bylo v minulých letech,“ uzavřela Dagmar Honsová.