V prodejně jsou LED světla, vytápění projektanti vyřešili pomocí tepelného čerpadla a celý objekt je napojen na centrální systém energetického managementu. „Do prodejny jsme kromě kompletního systému vytápění dodávali také vzduchotechniku a klimatizaci. Díky tomuto komplexnímu řešení je zaručen stálý komfort prostředí. Systém sám zajišťuje výměnu vzduchu, tak aby byl vždy čerstvý, zároveň hlídá vlhkost a teplotu,“ přiblížila mluvčí společnosti E.on Martina Slavíková.

Dobšičtí nadšenci pořádali již podesáté Setkání mopedů.
Mopedisté se sjeli po roce do Dobšic. Přijeli i fanoušci z Kladna či Opavy

Projekt v Dyjákovicích zahrnuje v České republice stále poměrně unikátní systém centrálního dohledu nad energetickou spotřebou budovy. Celý systém by měl výrazně přispět k jejich energeticky úspornému provozu. „Díky monitorování více prodejen je možné rychle odhalit případné energetické ztráty a efektivně provozovat všechny objekty, kde bude tento energetický management nainstalován,“ dodala Slavíková.

Energetická společnost E.on působí na českém trhu od roku 1998 a je významným dodavatelem energií českým zákazníkům. Aktuálně dodává elektřinu celkem 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobuje více než 230 000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

Argentinská návštěva v Zarazicích.
Z Argentiny cestovala do Veselí nad Moravou. Za příběhem mládí svého dědečka